sábado, julio 08, 2006

La coccinella septemputata

Fa uns dies, d'excursió, vam fotografiar aquest insecte. És un insecte molt comú que s'alimenta de pulgons, fet que el fa molt útil en l'agricultura ecològica pel control de plagues.

Però...curiosament el nom en català és marieta (mariquita), però a l'Argentina l'anomenen "vaquita de san Antonio". Després d'intentar trobar alguna explicació al nom, no vam arribar enlloc, i no sabem per què "vaquita" potser per les taques negres, però per què de "san Antonio", potser perque era el patró dels animals.... alguna suggerència? Ah, a l'Argentina diuem que si espontàniament se't posa a sobre una marieta, et porta bona sort!

Hace unos días, de excursión, fotografiamos este insecto. Es un insecto muy común que se alimenta de pulgones, cosa que lo hace muy útil en la agricultura ecológica para el control de plagas.

Pero...curiosamente el nombre en catalán es "marieta" (mariquita), pero en Argentina lo llaman vaquita de san Antonio. Después de intentar encontrar alguna explicación al nombre, no llegamos a ningún lugar, y no sabemos porqué "vaquita" quizá por las pintitas negras, pero porqué de "san Antonio", quizá porque era el patrón de los animales.... ¿alguna sugerencia?
!Ah, en Argentina dicen que si espontaniamente se te para encima una vaquita de san Antonio, te trae buena suerte!

No hay comentarios: